Dutch is the new gay

Omdat het leven te kort is om je bezig te houden met dingen die niet glitteren.

22.8.05

Allround Nobelprijzen voor de cast en crew van Samen, svp

Hoewel alleen masochisten of mensen vol zelfhaat de eerste aflevering van Talpa's dagelijkse serie Samen zouden durven te missen, en ik er zelfverzekerd van uit ga dat iedereen net als ik zowel ontroerd als aan het lachen gebracht werd door deze gloednieuwe dramedy, is hier toch nog even (speciaal voor de mensen wier milten onverwacht scheurden om één minuut voor acht en nu hun favoriete weblogs lezen vanuit hun ziekenhuisbedden) de tekst waarmee Talpa de pilot beschrijft:

Emma (Jennifer Hoffman) is een meisje dat denkt dat ze alles goed voor elkaar heeft. Ze heeft een goede baan, een leuke vriend en een leuk huis. Als haar vriend voor een jaar naar Australië vertrekt veranderen er een aantal zaken voor de emotioneel niet zo sterke Emma. Hij maakt het uit: per sms.

Het bleek niet alleen het sterkste televisieproduct dat ik ooit onder ogen heb gehad te zijn: ik denk dat de gemoedelijke sfeer van Samen ook nog eens een belangrijke rol kan spelen in het laten wederkeren van de rust in het Midden-Oosten.


Een deel van de cast van Samen: het moet wel heel raar lopen als het gevoel van gezelligheid dat ze overbrengen Soennitische Arabieren niet hun gewelddadige acties kan doen staken (om maar wat te noemen).

Op naar de nieuwe wereld!