Dutch is the new gay

Omdat het leven te kort is om je bezig te houden met dingen die niet glitteren.

30.1.06

Oprah is kwaad op James Frey, balt vuist

A Million Little Pieces is, nee: was een autobiografisch boek over drugs en het verslaafd zijn daaraan, dat Oprah levenslesbevattend genoeg achtte om alle thuisblijvende moeders in Amerika ertoe te zetten het te gaan lezen. Een paar weken geleden ontdekte The Smoking Gun (een soort Peter R. De Vries, maar dan meerhoofdig en waarschijnlijk dan ook meersnorrig) dat veel dingen in dit boek flink aangedikt of zelfs verzonnen zijn. Je kunt hier hun laaaaange, saaaaaie, geestdooooodende ontmaskering lezen.

James Frey, de schrijver van het boek, verdedigde zich na deze onthulling in het programma van CNN's Larry King, en Oprah belde tijdens die uitzending naar de studio om haar fout dit boek te kiezen voor haar boekenclub vooral niet toe te geven. Zoals het een rechtse ho betaamt.

Echter. Toen Frey vorige week bij Oprah te gast was om met haar te praten over de ophef rondom A Million Little Pieces veranderde laatstgenoemde plotseling zelf in iemand met een hooivork in de prikpositie. Toptelevisie, vooral om het Oprahminnende publiek dat Frey voortdurend uitjoelde. YouTube heeft met gesmolten karamel overgoten fragmenten.


Oprah geeft James Frey de evil eye.

(Props naar Guuzbourg, die dit al wist.)