Dutch is the new gay

Omdat het leven te kort is om je bezig te houden met dingen die niet glitteren.

10.3.06

Dutch is the new gay presenteert: Stemwijzer 2006

Omdat keuzes maken nou eenmaal een bitch is als je geen goed overzicht hebt over de keuzemogelijkheden en over wat je zelf nou belangrijke waarden vindt, een kleine evaluatie van de Finalisten van morgenavond.

Optie 1: Floortje


fig. 1: Floortje tijdens het aanhoren van de uitslag vorige week: verrukte blijdschap is haar deel. Ja, echt. Heb ik gehoord.



fig. 2: Floortje op de bank bij Patrick Kicken thuis, Oud & Nieuw 2003. Netpanties zijn over het algemeen tekenend voor rebellie tegenover het systeem, wat voor Floortje uiteindelijk tóch op het hebben van een persoonlijkheid zou kunnen duiden. Echter: Patrick Kicken kennen pleit niet voor een mens.


Optie 2: Raffaëla


fig. 3: Raffaëla is zwanger, en hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk ga je er dusdanig uitzien. Hoe cutesy je ook bent, als niet-moeder-wezert.



fig. 4: Raffaëla en Fitty beschikken over dezelfde mond: een niet bescheiden puntenpakker.


Optie 3: Ikzelf kies deze, maar ik wil verder niemand beïnvloeden.

Kijk. Kíjk hier nou naar. Niet wegkijken! Kijk hiernaar. Hoe. Hóe kan een mens een afweging maken tussen Raffaëla en Whatshername als dit, dít door het beeld dartelt?


fig. 5: Chantal 'Ja, het lijkt wel op een drinkbeker!' Janzen. Als ik haar een keer tegenkom krijgt ze een zelfgemaakt kettinkje van me.